Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 21:09 - Как Джеймс Матис защити военните удари по Сирия (ВИДЕО)
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.04.2018 21:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С тези думи Матис оправда въздушните атаки над Сирия от изминалата нощ. И ги защити като поясни, че миналата година сирийският президент Башар Асад „не е разбрал посланието“ да прекрати употребата на химическо оръжие след американските удари. image

 Лентата
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че сирийският народ твърде много е страдал от „дълго продължилата бруталност на режима на Асад“. И добави, че на 7 април режимът е показал немислимо неуважение към цивилизоваността на света като е нарушил и международното право, и е използвал химическо оръжие срещу невинни жертви. 

С тези думи Матис оправда въздушните атаки над Сирия от изминалата нощ. И ги защити като поясни, че миналата година сирийският президент Башар Асад „не е разбрал посланието“ да прекрати употребата на химическо оръжие след американските удари. 
„Този път с нашите съюзници трябваше да го ударим по-здраво. Заедно изпратихме ясно послание на Асад и неговите кървави лейтенанти, че не трябва да извършват ново нападение с химическо оръжие, защото ще бъдат държани отговорни“, заяви още Матис.

Вижте още какво каза министърът за военните операции на американците в Сирия във видеото от сайта на американското министерство на отбраната:

 

https://www.dvidshub.net/video/594339/mattis-dunford-brief-press-regarding-syria-strike

 

Тръмп в Туитър: Мисията изпълнена! Съвършен удар по Сирия...    „Ударът през изминалата нощ бе перфектен . Благодаря на Франция и Обединеното Кралство за мъдростта и мощта на въоръжените им сили. По-добри резултати не би могло да има. Мисията е изпълнена!“ image

 

 Лентата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп с последните си туитър изказвания за ударите по Сирия от изминалата нощ:

Тръмп:
 „Аз съм толкова горд от нашите прекрасни въоръжени сили, които скоро, след като бъдат разходвани одобрените милиарди долари ще станат най-добрите. Нищо и никой няма да може да се сравнява с тях“.

И още: 
„Ударът през изминалата нощ бе перфектен . Благодаря на Франция и Обединеното Кралство за мъдростта и мощта на въоръжените им сили. По-добри резултати не би могло да има. Мисията е изпълнена!“

 

  Иван Бакалов за ситуацията в Сирия: И вълкът сит, и агнето цяло. Засега...   Едните крепят режима на Асад, другите се мъчат да сменят светски диктатор с ислямисти. Резултатът е повече бежанци (и ислямисти) в Европа. Меркел харесва това. image

Иван Бакалов, Фейсбук:

В Сирия се ограничиха с операция "да покажем какви ракети имаме", без да удряме руснаците. Избягнаха директен сблъсък. И вълкът сит, и агнето цяло. Засега.

Всяка намеса там е обречена. Едните крепят режима на Асад, другите се мъчат да сменят светски диктатор с ислямисти. Резултатът е повече бежанци (и ислямисти) в Европа. Меркел харесва това.

Това дрънкане на оръжие и от двете страни притъпява усещането в какъв реален ядрен ковчег се намира земята и че е възможно по чисто техническа грешка да полетят другите ракети, с които ще бъде все едно кой какво ударил и кой е първи.

 

 

 

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829330
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565