Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2017 11:17 - Българското нещастие. ЧАСТ І - Бърнард Шау и др.
Автор: krumbelosvet Категория: Новини   
Прочетен: 1638 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 21.07.2018 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Удар от бич резки прави, а удар от език кости троши... люта смърт е неговата смърт и самият ад е по-добър от нея" пише старозаветният Исус Сирах (28;20-24). Има ли наше ТВ предаване без долни мнения за българите? Вече почти няма. Затова повечето хора повярваха в долните мнения и ги проповядват, и животът ни е близо до ад. Сбъдва се афоризмът "Наречи човека сто пъти свиня и той ще загрухти", на ред е пословицата „каже ли се за едно куче, че е бясно, ще побеснее”. Едно зло не идва само, и партийните омрази умножиха "ударите с език". Не случайно от няколко години имаме най-много (16%) нещастни на света, а има много по-бедни държави. Тая крушка има историческа опашка и преди, и след Освобождението. „Преди” е разгледано накратко в поста „„Не сме народ а мърша...” доказва обратното”. Тук ще разгледаме „след” и ще започнем с една комедия на Бърнард Шоу, която отразява като капка вода морето от клевети срещу  нас. Ще изясним защо ни клеветят. Казват, че можеш да изчистиш лошата карма доколкото си разбрал причините. 

Веднага след Освобождението от турско иго, на Берлинския конгрес който раздели етническите български земи на три части, председателстващият Ото фон Бисмарк заявява откровено "Ние, господа, не сме се събрали тук да се съвещаваме за щастието на българите, а за да осигурим мира в Европа". 

КАК ТАКА РАЗДЕЛЯНЕТО И НЕЩАСТИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ СЛУЖАТ НА МИРА В ЕВРОПА? Ще видим как. Да започнем с великата гавра на Бърнард Шоу. Да припомним преди това, че Великото Народно Събръние през 1879г. е знаело какво значи разделен народ, и не е искало да започне работа без решение по тоя въпрос. Трудно им било обяснено, че засега няма как да се обединим... 

И така, на 14-ти ноември 1885 г. сръбската армия преминава западната ни граница. Подбудител е Австроунгарската империя. Повод е обявеното два месеца по-рано Съединение, нарушило решенията на Берлинския конгрес. Сърбия е автономна от половин век и светът очаква бързо поражение на 7-годишната ни държава. Сръбският крал заявява, че ще си пие кафето в София. Но за седем години ние сме въоръжили и обучили всички родове войски (сега, след 27 години свобода, сме разоръжени и разучени). Тогава духът ни е огнен и става чудо. След светкавична мобилизация и придвижване (без НИТО ЕДИН неявил се или закъснял) и хиляди жертви от двете страни, нашите войски ОБРЪЩАТ СЪРБИТЕ В БЯГ.!!! Кралят им плаче от срам, и едва не е пленен. Пътят към Белград е открит, но австрийците предупреждават, че ако не спрем, ще срещнем войските на империята.

Европа е изненадана и очарована от забравения до вчера народ. България излиза на мода! До вчера табу, Съединението е признато де факто. То обаче е приближило българските граници до Босфора, а това е против интересите най-вече на Британската империя. Защо? Доказали сме, че можем да объркаме имперски сметки. При това сме най-многобройни на полуострова, имаме най-висока раждаемост в Европа, с русите говорим без преводач, руските попове като нашите четат в черквите на стария църковно-славянски език, а Босфорът под руско влияние е кошмар за Англия. Тя за това е ляла кръв в Кримската война 30 години по-рано – за да не стане Русия морска сила, опасна за британското превъзходство в безкрайните океански простори.

Девет години след Сръбско-българската война, тя явно не е забравена, щом като през 1894-та година Бърнард Шоу публикува, едва ли без държавна поръчка, ... комедия за войната - "Оръжието и човекът" (Arms and the man)! Тая творба никога не е публикувана на български, толкова са груби лъжите и обидите. Решаващото сражение при Сливница, например, е разказано така: Наш офицер не може да спре коня си и без да иска повежда атака. Сърбите се смеят на глупака, но изведнъж разбират, че и патроните и снарядите им са негодни, а пушките им нямат щикове и те бягат пред пияните озверели българи. Бяга и главният герой, швейцарски капитан на сръбска служба, мирен човек, който е натъпкал паласките си не с патрони, а с ... шоколадови бонбони. „Хепиендът” е две сватби. Швейцарецът се жени за годеницата на глупавия победител при Сливница, а той – за слугинята с хубавото българско име Лука. Комедията има успех в чужбина. Крачката от великото до смешното е премината. Удар от език превръща нашата слава в позор.

Шоу всъщност възражда богатата византийска традиция в представяне на българите като "варвари". Във Византия са злословили за всички съседни народи, но от тях само ние още съществуваме като народ и държава с древното си име. Византия е оставила писана история, която до днес влиза в учебниците по света и у нас. Бърнард не гради на гола поляна и постига целта си. Европа полека се връща към обичайното мнение за нас, като за варвари. Когато наши студенти в Европа протестират, Шоу им препоръчва ... повече чувство за хумор!? Хумор пред хилядите войнишки гробове? На чужд гроб сто хумора са малко, ако нямаш съвест. С годините пръстта на гробовете се сляга, в Европа идват нови поколения наши студенти, те все по-рядко реагират на дежурните хули срещу народа си и все по-често им вярват. Нали са отишли да се учат! После се връщат у нас и донасят тия хули като истини от последна инстанция. Някои нашенци вярват на тия "истини" и ги проповядват, и така до днес.

Думите на Драган Цанков, че всичките ни беди са заради Босфора, се потвърждават отново. Все пак, две от трите парчета, на които в Берлин е разделена България, остават съединени. Третият къс до днес е отделен и е станал враждебен, жертва на близо два века антибългарска пропаганда. Език кости троши, троши и народи.

След възраждането на нашата "слава" като варвари, ние ставаме дежурните заподозрени - за подпалване на Райхстага, за "българския чадър", за СПИН-а в Либия, а в наши дни постоянно сме подозирани, мъмрени и наказвани без съд и присъда от Брюксел. Тук ще се спрем само на случая с най-тежки последици за българското име - изстрелите на един турчин по папата през 1981 година. Разбира се и тогава беше "намерена" българска следа. Нашият сънародник Сергей Антонов беше арестуван и разпитван с употреба на психотропни вещества, от които не се възстанови до смъртта си на 59 годишна възраст. Съдебният фарс в Италия беше подкрепен с глобална медийна кампания и светът повярва във вината ни, а в Италия беше издаден тълковен речник, в който думата "българско” има обиден и презрителен смисъл. До днес няма извинение, макар че присъдата срещу нашия "организатор на атентата" беше отменена. Италианският речник остава в сила по света ... и у нас. В американски сериали българска тоалетна хартия изприщваше ануса, негодно пиано се оказваше българско, а наша журналистка възкликна в ефир "Значи и мафията ни е българска" - искаше да каже нещо като "жалка". Такива примери има безброй. За капак, през 2010 година безсъвестната комедия на Бърнард Шоу е поставена в Ню Джърси! Защо, след като по общо мнение това е „слаба творба на силно перо”? Свършиха ли се комедиите? Или тая е станала актуална след повече от век? Невероятно, но факт.
Следва част 2.




Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Поздравления!
10.08.2017 13:34
Хубав и точен анализ!
Така стоят нещата! От Берлинския конгрес, та до днес!
Има и наша вина!
Еничарското е пуснало дълбоки корени у нас!
И приглася, и работи на и за враговете ни!
При едни гърци не е така-единни са!
Но и не са били разделяни така зверски като нас!

Хубав ден!
цитирай
2. ivo1 - Аз бих искал от БОГа - на пук на всичко ...
10.08.2017 13:43
Аз бих искал от БОГа - на пук на всичко и всички да оцелеем и да им дадем да разберат,че именно ние българите сме арийците и поради това заслужаваме бъдеще!!!
цитирай
3. krumbelosvet - Относно гръцкото единство
10.08.2017 13:59
Благодаря за мненията. Не ми се случва често.
Доколкото знам, гърците са имали ТРИ освободителни организации, и те са враждували помежду си. Но Гърция има еврейско лоби и английска подкрепа. значи, има ПАРИ и помощ по море. Не случайно и лорд Байрон участва в Освобождението.
Добре напомняте еничарите - български чеда, НАСИЛСТВЕНО отделени от дом и народ. Някога насилието е било военно, физическо. Тоя път беше пропагандно и ПСИХОТРОННО. Кой народ, освен Китай и донякъде Русия, успя да се изтръгне от МЪРТВАТА ХВАТКА на цветните "революции"? Ние доказахме, че сме по-европейци от румънците - не проляхме кръв.
цитирай
4. kvg55 - От медиите се леят глупости и про...
10.08.2017 15:22
От медиите се леят глупости и простотия, целящи да затъпят нацията за нуждите на нашите врагове от Западна Европа и САЩ. И нашите прости "демократи" ни предадоха в ръцете им. Поощряват се безчинствата на циганите от НПО-та на чужда хранилка. Управниците ни мачкат самочувствието и гордостта на българина със своята сервилност към господарите от ЕС и НАТО. Можехме да приобщим Македония с култура и интелект, но нашата държава е по-неуредена от тяхната. Вярно че миналото е било неблагоприятно за нас, но трябва да го предолеем.
цитирай
5. krumbelosvet - И медиите ни
10.08.2017 16:41
И медиите ни, и управляващите ни, са или чужда селекция, или са изключени от играта, пак от чуждите господари. Ква сервилност? Като нямаш икономика, и армия, и полиция и т.н., кво ти остава? Жалко беше, при посещението на ББ при Ердоган, нашият МАЧО въртеше опашка с усмивка в погледа, като на кученце булонка. Къв мачизъм с гол... гръб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953080
Постинги: 1158
Коментари: 3378
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031