Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 12:20 - Само глупавите са бедни
Автор: chetohche Категория: Новини   
Прочетен: 2357 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.02.2016 12:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Преди дни, институтът за пазарна икономика - ИПИ, доказваше това, като заявиха - че само 2% от висшистите са бедни. Който мисли - че са прави, значи е десен, ако не - значи е ляв. Георги Ганев – доктор по икономика, Център за либерални стратегии и Реформаторски блок http://reformatorskiblok.bg/content/uploads/2014/09/zlaten.jpg "когато извадиш пари от ръцете на предприемачите, а те основно харчат за инвестиции и създаване на нов произодствен капацитет. Когато обаче ги дадеш в ръцете на работещите, те най-вероятно отиват, както обичам аз да казвам - в крайна сметка в тоалетната." - ЦИТАТ ОТ ГАНЕВ .... призив за ниски заплати! ... Ганев мисли работниците за глупави, и значи те тъй или иначе трябва да са бедни и ще са бедни. Тоест, според дясната идеология, бедните - тоест глупавите, не подлежат на еволюция, нито те нито децата им, и не са им нужни пари за образование и инвестиции. ............... Що не се решат да измерят интелектът по квартали, беден квартал и богат квартал. ..... ... за да докажат идеологията си?! ... ... .. А нали в България дипломите се купуват, и образованието изобщо не е безплатно, както в САЩ и транспортът е осигурен, и униформа и храна, и всичко, така - че образованието да е достъпно за всеки.

Но щом, излиза, че почти 100% от висшистите не са бедни, значи трябва да имат над 1000 лева в банките. А в банките само 500 000 българи имат спестявания, като 450 000 от тях имат спестени до 1000 лева - средно 140 лева. Демек висшистите са 50 000 човека.

"Бедни са глупавите" е научно - тоест либирално, а е приоритет на лявото да отстоява научното, затова има и ненаучна дясна идеология - "Бог е решил бедните да са бедни". Те казват, че и Бог е сложил царят и монархията, но в Библията, Бог не иска евреите да правят монархия, ТОЙ описва монархическият - десният гнет, който ще сполети народът. А дяволът - господар на светът, предлага на Исус да стане цар на някое царство от светът, което показва кой раздава силата, славата, и царствата в този свят.

Десните партии нямат работа в политиката и изборите на демократична държава. Те са против държавата и против демокрацията, и под реформи разбират ликвидация на държавата и демокрацията, и слугинаж на корпорациите и мафията. Да избираме между десни и леви партии е  все едно да избираме между вълк и каракачанка да пазят овце.. Да участва дясна партия в избори на демократична държава, е все едно сатанист или талибан да кандидатства за патриарх на православна църква. Републиката, Демокрацията и държавата са общи ценности и собственост, а не частни.   ....  Думaта „оптимизъм“ е използвана за първи път от Лайбниц (в Thйodicйe, 1710) със значение на „най-голямото добро”. Идеята на Либниц е, че живеем в „най-добрия възможен свят”, в който всеки извършва най-много добро, с цената на възможно най-малко зло. Терминът става по-популярен, след като Волтер го използва в своята сатира “Candide”. Този оптимизъм определя консерватизмът - дясното. А на него противостои прогресивизмът - лявото - РЕПУБЛИКАТА - ДЕМОКРАЦИЯТА - СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА.  Десните са тези доволните от живота си и този на бедните. Десните мислят, че сега е възможно най-добре, ЧЕ - . ТОЗИ СВЯТ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖЕН - независимо от - страданието на 99% от гражданите на държавата. Левите - прогресивните, са за реформи за култивиране на държавата за добрите практики и идеи, защото оцеляват не най-красивите орхидеи, а най-хищните, и бодилът, и положителната намеса бори хаосът и води до прогрес. . Десните поели управлението на демокрацията и държавата, е да върнат нещата преди демокрацията и държавата, и реставрация на абсолютната тирания - мафия - аристокрация. Капитализмът е последното убежище на мафията и аристокрацията. Капитализмът е роден от робството и тиранията. Капитализмът не вирее при демокрация и той е конкурент на демокрацията.


Тагове:   дявол,   Георги,   дясно,   Ганев,   ИПИ,


Гласувай:
7



1. minevv - Капитализмът е демокрация. i ni ...
01.02.2016 16:03
Капитализмът е демокрация.
i ni чака хаос и кръв
цитирай
2. kvg55 - Едно съвременно тълкуване на ля...
08.03.2016 00:27
Едно съвременно тълкуване на лявото и дясното в политиката.
Ключът е в собствеността на средствата за производство на условията за живот.
Когато тази собственост стане обществена, забогатяването ще се дължи единствено на личните качества и труд, на приноса към обществото, а не на експлоатация, финансови машинации и спекула.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chetohche
Категория: Новини
Прочетен: 109925
Постинги: 41
Коментари: 54
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031