Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 18:26 - Истината ще ви направи свободни
Автор: chetohche Категория: Новини   
Прочетен: 4746 Коментари: 8 Гласове:
2



Марксизъмът е политическата система на научният принцип. Тези които превърнаха марксизмът в религия, днес превърнаха идеята за свободни пазари - в религия. КВИ СДСта кви сини?? Умните са марксисти, това са научни идеи, а науката става все по-точна и реална. Науката е Истината. И истината ще ви направи свободни. Исус Христос проповядва любов към всички. Към всички, това е ляво. Основен момент в социалният аспект на богомилската доктрина се явява заключението, че: " Общината е онзи фактор, който ще превърне човека-звяр във втора, след Слънцето творческа сила." Дясното вярва в човекът звяр, или поне в силните на деня - елитът. Лявото защитава слабият, и се стреми към свобода която да доведе до равенство - а то до братско общество. Профсъюзите са ляво, демокрацията в либералната република е лявото. Обединението на обществото е ляво, и служенето справедливостта е ляво. Разделението на обществото и служенето на олигархията -  е дясното. ................. Лявото е разбрало хватката и измамата на капитализмът. ................. ................ 1929г. Ватикана става държава за да помогне със златото си рухналите банки в САЩ. Банките в САЩ са имали 30 пъти повече депозити, отколкото злато. http://chetohche.blog.bg/novini/2015/04/09/griinspan-razhodite-za-smetka-na-deficita-sa-shema-za-konfis.1352844  Над 2000 тона заграбено злато, валута и скъпоценности от германските войски са все още в неизвестност. Prescott Шелдън Буш (15 май 1895 - 08 октомври 1972 г.) Е американски банкер и политик. Той беше Wall Street изпълнителен банкер и САЩ сенатор, представляващ Connecticut от 1952 до януари 1963 г. Той е баща на Джордж Буш-старши (41-о президент на Съединените щати) и дядото на Джордж У. Буш (43-ти президент на United States) и Джеб Буш (43-ти губернатор на Флорида).

"Гардиън": Как дядото на Буш подпомагал Хитлер
US сенаторът Прескът Буш, дядо на американския президент Джордж У. Буш, е бил директор и акционер в компании, които са печелили от сделки с един от финансовите архитекти на нацистка Германия - немският индустриалец Фриц Тисен, пише британският вестник "Гардиън", под заглавие "Как дядото на Буш помогна за възхода на Хитлер във властта".

http://www.dokumentalni.com/?p=3139

От тях става ясно, че Прескът Буш е продължил да работи финансистите на Третия райх до 1942 г., тоест след като САЩ вече са влезли във война с Германия, когато нацистките планове и политика вече са били известни.

Лявото иска да даде на всеки въдица и познание за риболов и рибовъдство. Дясното иска да продаде въдица на всеки, на който няма пари да бъде нает трудът му за риболов и търговия с риба. Но как ще се спечели от риба, как ще се завърти капитал, нали трябва да продаваш риба. Значи на кредит трябва да я продаваш. Защото ако всеки си лови достатъчно риба, търговия няма.. Но все някой ще трябва да ти купи рибата, затова ще отвориш банка, за да дадеш кредит, който кредит ще дадеш на своите рибари, за да си купят още риба. И така докато банката ти фалира, защото работниците ти - ще потребляват ли от твоят магазин или ще ти връщат кредита. И ТАЗИ КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА Е ВЕЧНА. Рибата са всички стоки и услуги.

Световният дълг е равен на световните спестявания. Спестяванията на обикновеният човек не са принадена стойност, защото той ще ги изхарчи - рано или късно. Но останалите спестявания са ПРИНАДЕНАТА СТОЙНОСТ. И всичкият световен дълг е равен на принадената стойност на капитализмът в светът. Колкото расте тази принадена стойност - печалбата - извлеченото от пазарът но непохарчено никога от собственика си, толкова ЩЕ И РАСТЕ СВЕТОВНИЯТ ДЪЛГ. Капитализма е следствие на банковата система която дава спестяванията на заем, така парите не спят а се движат поне 10 пъти по бързо, което разтегля паричната маса и с това и пазарът и инвестициите. Но капитализмът иска още растеж иначе банките ще се сринат, а с банките и капитализмът, и така въвеждат частично обезпечение на парите с благороден метал, а след това и въвеждат безкрайната ликвидност - като махат благородните метали и каквото и да било обвързване на парите. В Ориентът не е имало такива банки, и затова са нямали никакъв растеж, макар да са имали хипер свободен пазар. Въвеждане на такива банки и такива пари, и частната собственост, става възможно по време на Абсолютизмът в Европа. Либерализмът е катализатор за ускорение на гниенето на капитализмът. А фашизмът е миризмата от изгнилият вече капитализъм. http://chetohche.blog.bg/novini/2015/04/26/plosyk-danyk-i-malyk-danyk-malka-dyrjava-malka-dyrjavnost-sl.1356933
Ф.Д. Рузвелт:
    

    Данъците в крайна сметка са таксите, които плащаме за привилегията да бъдем членове на организирано общество.

        Taxes, after all, are dues that we pay for the privileges of membership in an organized society.

        — из обръщение от 1936
Мао твърди, че новата буржоазия е партийната върхушка. И от страх от марксизмът, соц елитът уплашен от събитията в Китай и Чехословакия, сменят конституцията и затягат олигархичната си диктатура, с намерения да убият социализмът и марксизмът. На партийците им е трудно да управляват добре държавата и предприятията, като назначават не кадърните, а децата си на държавни и директорски постове. Но жрицата на капитализма и егоизмът Айн Ранд, казва че егоизмът ще те направи кадърен. И ПАРТИЙЦИТЕ ВДЪХНОВЕНИ ОТ АЙН РАНД, И ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ СТАНАХА ЕГОИСТИЧНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЛИЧНИ ФИРМИ И ЗАВОДИ. Калин Манолов е син на шефът на живковото строителство, а днес е директор на Айн Ранд обществото в България.
Философията на Ранд е психопатична, мизантропска фантазия за жестокост, мъст и алчност. Както показва Гари Уайс

Такава степен на дезинформация се просмуква от това движение, че в Съединените щати води до синдрома на Уили Ломан (пропаст между реалност и очаквания), че милиони безгрижни последователи се превръщат в милионерска изтривалка за крака  Чудя се колко от тях ще продължат да обожествяват Айн Ранд ако знаеха, че в края на живота си тя се включва и към двете – Здравноосигурителната и Социална система. Цял живот тя яростно пропагандира и срещу двете системи, защото олицетворяват всичко, което тя презира в доминантното държавно управление.  Айн ранд която плюе държавата и нейната намеса в живота на хората е разчитала именно на държавни пари по време на първоначалния си престой в САЩ. Нито тя, нито последователят ѝ, А. Грийнспан, са разбирали капитализмът, още по-малко банковата система. Банковата система раждаща капитализмът. http://chetohche.blog.bg/novini/2015/04/09/griinspan-razhodite-za-smetka-na-deficita-sa-shema-za-konfis.1352844
Дойче веле, заедно с българската олигархия плюят всичко социално и непазарно. Защото всики елити са душмани на работническата класа. Българите правят части за германските автомобили, и колкото те са по експлоатирани толкова те ще са по евтини, по-евтини за немските концерни - постигайки с това повече печалба и пазар. Но пазара в България не ги интересува. България през 1980г. има 35% износ като процент от БВП, 1989г. 46%, 1996г. - 59%, сега 70%, като при Костов от 59% стига до 33%. При така икономикаТА има експлоатация на трудът за сметка на повишен износ, и неглижиране на вътрешното потребление и производство за вътрешна консумация - компрадорство. Австралия има над два пъти по-големи заплати от САЩ - който има 10% износ, а Австралия 15% като процент от БВП. 3,5 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ИЗНОС ИМА БЪЛГАРИЯ, СПРЯМО АВСТРАЛИЯ, КАТО ПРОЦЕНТ ОТ БВП, А САЩ ДОРИ ПЕТ ПЪТИ.
Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народа, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемаество" http://www.dokumentalni.com/?p=3139

50 милиона души загиват по време на Втората световна война. От тях близо 22 милиона са руснаци. По-голямата част от жертвите са сред цивилното население. Близо 30 на сто са хора с висше образование. Над 2000 тона заграбено злато, валута и скъпоценности от германските войски са все още в неизвестност. Малцина знаят, че най-големият враг на Хитлер през войната е радиоводещ.


1. Първият германски войник, убит през Втората световна война е ликвидиран от японците в Китай през 1937 г.

 

2. Първият американски войник загинал във войната е убит от руснаците във Финландия през 1940 г.

 

3. Най-високопоставеният убит американец е генерал-лейтенант Лесли Макнър – убит случайно по време на атака на... американски самолети.

 

4. Най-младият американски войник е 12-годишният Келвин Грем. Бил е ранен и след това уволнен за това, че е излъгал за възрастта си. По-късно Конгресът на САЩ гласува да получи превилегии на ветеран от войната.

 

5. Емблемата на една от военните части на САЩ в Пърл Харбър била свастика.

6. Частният влак на Хитлер се е казвал „Америка”.

 

7. ВВС на САЩ са дали повече жертви отколкото морската пехота.

 

8. При изпълнение на бойна задача по време на войната „шансовете” да бъдеш убит са били 71%.

 

9. По време на войната всички участници наричали летците „асове” или „вражеска” цел, но не с нормалното название.

 

10. Японският ас Хироюши Нисидзава е свалил над 80 американски самолета. Загинал е като пасажер в пътнически самолет...

 

11. Когато съюзническите войски след тежки боеве стигнали брега на р. Рейн, първото, което направили е да се изпикаят в нея. Стотици хиляди военни. В това число и Уинстън Чърчил, който го нарекъл „голямото шоу” и ген. Джордж Патън, който заповядал да го снимат за историята.

 

12. Германските бомбардировачи Ме-264 са имали възможности и ресурс да ударят Ню Йорк, но командването счело това за нецелесъобразно.

 

13. Немската подводница U-120 потънала заради повреда в тоалетната.

 

14. Първите пленници след дебаркирането в Нормандия били корейци, които се сражавали за японската армия. Пленили ги руснаците и те станали войници от Съветската армия. Попаднали в плен при германците и воювали за армията на Вермахта. Като такива били пленени от американците в Нормандия...

 

15. Руснаците свалили 500 германски самолети на „таран”.

image

Въздушен бой

 

16. Когато армията на САЩ дебаркирала в Северна Африка, сред военното оборудване, което било доставено, имало и 3 комплекта за създаване на заводи за Кока-Кола.

 

17. Един от японските способи за унищожение на вражески танкове бил: войник носи снаряд и удря бойната му глава в бронята.

 

18. Пилот на американски малък самолет свалил подобен немски самолет с пистолета си. След това американците се приземили и пленили германските си колеги.

 

19. Единствената държава, на коята Германия е обявила официално война е САЩ.

 

20. На Източния фронт воювали 85% от германските войски и толкова от потенциалът на окопираните страни от Хитлер, и фактически те вече търпели пълно поражение, когато  съюзниците откриват Втория фронт.

 

21. Хитлер повтарял непрекъснато, че най-големият му враг не е Сталин, а говорителят Юрий Левитан. За неговата глава той определил награда от 250 000 марки. Специална охрана пазила „гласа” на Съветския съюз, а във вестниците се пускали чужди снимки с неговото име за заблуда на немските шпиони.

 

22. Червеноармеецът Дмитрий Овчаренко е сред най-заслужилите званието „Герой на Съветския съюз”. На 13 юли 1941 г. той пренасял боеприпаси за своята рота. Бил обграден от 50 германски войници и офицери. Отнели му пушката, но той не се паникьосал. Докато го разпитвали, грабнал брадва, която била подпряна наблизо и я забил в главата на старшия офицер. След това хвърлил три гранати, които убили на място 21 от германците. Останалите се разбягали. Той настигнал втория офицер и му отрязал главата с брадвата. След това се прибрал в ротата и докладвал за случката.

 

23. В началото на войната немците закрили завода за производство на Кока-Кола в Германия. Била издадена заповед да се изобрети чисто немска разхладителна напитка. Първите проби били със сок от ябълки, а след това и от други плодове. Директорът на завода Макс Кайт кръстил напитката „Фанта”. Той не бил нацист и след войната се свързал с шефовете на Кока-Кола, които си върнали собствеността върху завода и продължили производството на „Фанта”.

 

24. Мит е, че германците са преследвали всички евреи. В Германия за чисти евреи признавали само тези, които по документи са трето поколение – прабаба и прадядо. Другите били наричани „мишлинг”. Хиляди „мишлинги” служели в армията на Вермахта, а много от тях направили кариера, ставали офицери и генерали, служили в главното командване.

 

25. Първият портрет на истинския германец, публикуван в германския печат бил този на войника Вернер Голдберг – рус, със сини очи и каска. Баща му бил евреин.

......


Тагове:   Хитлер,   капитал,   Ранд,   фашизъм,   айн,


Гласувай:
2



1. chetohche - дефлация - тя спира .. капитализмът - инвестирането - натрупване на печалба
12.06.2015 16:25
Ето малко за Маркс.

http://www.referati.org/nauchnite-prinosi-na-karl-marks-v-obshtoteoretichnata-ikonomicheska-nauka/21201/ref


Има разни обобщения, но фактите говорят. Без банки движещи печалбите и спестяванията, без създаване на нови пари, няма растеж. А капитализъм без растеж е невъзможен. Печалбата винаги отнема стойност от пазарът. Капиталистите създават масови стоки за 100 милиарда, а са платили на работниците си само 20 милиарда, останалата стока за 80 милиарда те ли ще я купят. ЗА ИДИОТЧЕТА ЕТО ТОВА: Капиталът иска да продаде въдица на всеки, на който няма пари да бъде нает трудът му за риболов и търговия с риба. Но как ще се спечели от риба, как ще се завърти капитал, нали трябва да продаваш риба. Значи на кредит трябва да я продаваш. Защото ако всеки си лови достатъчно риба, търговия няма.. Но все някой ще трябва да ти купи рибата, затова ще отвориш банка, за да дадеш кредит, който кредит ще дадеш на своите рибари, за да си купят още риба. И така докато банката ти фалира, защото работниците ти - ще потребляват ли от твоят магазин или ще ти връщат кредита. И ТАЗИ КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА Е ВЕЧНА. Рибата са всички стоки и услуги. -------- СЪСРЕДОТОЧИ СЕ, СЪБЕРИ ВСИЧКИ МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ, И ЩЕ РАЗБЕРЕШ. .......................................... ....................................... ........................................... Всички растежи на капитализмът са кредитен бум. Но кредитният и инвестиционният глад се насища. А кредита е стойност от бъдещето, която трябва да се връща, а тогава потреблението ще намалее. Щом се свива пазарът, се срива и стойността на акциите и производството, следователно и възможността за изплащане на дълга. ЕЛЕМЕНТАРНО. Без банки няма растеж, защото ако произведеш повече стоки, цените ще паднат, а при дефлация няма привлекателност за инвестиции, и щом не инвестираш, а печалбата е под дюшека - то и потреблението няма да го има. При нарастващо производство, а при еднаква парична маса в потребителите, ще има дефлация - тя спира ..
цитирай
2. chetohche - дефлация - тя спира .. капитализмът - инвестирането - натрупване на печалба
12.06.2015 16:29
Всички растежи на капитализмът са кредитен бум. Но кредитният и инвестиционният глад се насища. А кредита е стойност от бъдещето, която трябва да се връща, а тогава потреблението ще намалее. Щом се свива пазарът, се срива и стойността на акциите и производството, следователно и възможността за изплащане на дълга. ЕЛЕМЕНТАРНО. Без банки няма растеж, защото ако произведеш повече стоки, цените ще паднат, а при дефлация няма привлекателност за инвестиции, и щом не инвестираш, а печалбата е под дюшека - то и потреблението няма да го има. При нарастващо производство, а при еднаква парична маса в потребителите, ще има дефлация - тя спира .. дефлация - тя спира .. капитализмът - инвестирането - натрупване на печалба
цитирай
3. chetohche - Ето малко за Маркс. http://www. ...
12.06.2015 16:33
Ето малко за Маркс.

http://www.referati.org/nauchnite-prinosi-na-karl-marks-v-obshtoteoretichnata-ikonomicheska-nauka/21201/ref


Има разни обобщения, но фактите говорят. Без банки движещи печалбите и спестяванията, без създаване на нови пари, няма растеж. А капитализъм без растеж е невъзможен. Печалбата винаги отнема стойност от пазарът. Капиталистите създават масови стоки за 100 милиарда, а са платили на работниците си само 20 милиарда, останалата стока за 80 милиарда те ли ще я купят. ЗА ИДИОТЧЕТА ЕТО ТОВА: Капиталът иска да продаде въдица на всеки, на който няма пари да бъде нает трудът му за риболов и търговия с риба. Но как ще се спечели от риба, как ще се завърти капитал, нали трябва да продаваш риба. Значи на кредит трябва да я продаваш. Защото ако всеки си лови достатъчно риба, търговия няма.. Но все някой ще трябва да ти купи рибата, затова ще отвориш банка, за да дадеш кредит, който кредит ще дадеш на своите рибари, за да си купят още риба. И така докато банката ти фалира, защото работниците ти - ще потребляват ли от твоят магазин или ще ти връщат кредита. И ТАЗИ КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА Е ВЕЧНА. Рибата са всички стоки и услуги. -------- СЪСРЕДОТОЧИ СЕ, СЪБЕРИ ВСИЧКИ МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ, И ЩЕ РАЗБЕРЕШ. .. Всички растежи на капитализмът са кредитен бум. Но кредитният и инвестиционният глад се насища. А кредита е стойност от бъдещето, която трябва да се връща, а тогава потреблението ще намалее. Щом се свива пазарът, се срива и стойността на акциите и производството, следователно и възможността за изплащане на дълга. ЕЛЕМЕНТАРНО. Без банки няма растеж, защото ако произведеш повече стоки, цените ще паднат, а при дефлация няма привлекателност за инвестиции, и щом не инвестираш, а печалбата е под дюшека - то и потреблението няма да го има. При нарастващо производство, а при еднаква парична маса в потребителите, ще има дефлация - тя спира .. капитализмът - инвестирането - натрупване на печалба - жаждата за печалба.
цитирай
4. chetohche - Може да си представиш капитализмът ...
12.06.2015 16:58
Може да си представиш капитализмът и без пари. Представи си, как цялата световна икономика представляват един човек със собственост крава, още един човек със собственост нива със зърно, още един собственик на поляна с детелина, и всеки един от тях има работник. Как един от тях или всички ще натрупат капитал. Млякото на кравата ще е заплатата на гледача на кравата, и това е един литър на ден. За паша се плаща 2 литра на ден, за собственика и работника му. За зърно се плаща 2 литра на ден, за собственикът и работникът му. И печалбата на собственикът на кравата е 5 литра. 5 ЛИТРА КОИТО, ТРЯБВА САМ ДА СИ ИЗЯДЕ. ИЛИ ДА ИЗКУПИ ПЪРВО ПОЛЯНАТА С ДЕТЕЛИНА, И НИВАТА ЗА ЗЪРНО, ПОСЛЕ САМ ДА СИ ПИЕ ИЗЛИШЪКЪТ - КАТО АБСОЛЮТЕН СОБСТВЕНИК МОНОПОЛИСТ. ..... ЕТО ТОВА КАЗВА МАРКС: КАПИТАЛИЗМЪТ ВОДИ МОНОПОЛ, И ИЗГНИВАНЕ НА ПЛОДОВЕТЕ МУ.. ТОЕСТ ДО КРАЙ НА ПАЗАРЪТ.
цитирай
5. chetohche - Разбира се, капитализмът не може да ...
12.06.2015 17:18
Разбира се, капитализмът не може да съществува без иновации от страна на елита - който в "либерАлен" сВЯТ е заел единствената възможна власт - финансовата. Ето при недостиг на златна ликвидност след сривът на банките 1907ма, съсипаха Руската империя, Османската империя, после въведоха злато само за външният долар, а доларът стана световна резервна валута и паричен еквивалент. И златото въобще премахнаха, за да има още растеж на печалбите - капиталите. И ВСИЧКОТО ЗЛО ДНЕС, РАБОТИ ЗА ДА СПРЕ КРАЯТ НА КАПИТАЛИЗМЪТ - ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА ЕЛИТАРНАТА ВЛАСТ. ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА ЕЛИТАРИЗМЪТ, НА ОЛИГАРХИЧНАТА ВЛАСТ, "НА БЛАГОРОДНАТА КРЪВ"
цитирай
6. mt46 - Поздрав!... Маркс писал ли е за банковата система, за финансовия капитал?...
30.10.2015 20:37
3. chetohche - Ето малко за Маркс. http://www. ...
12.06 16:33
Ето малко за Маркс.

http://www.referati/nauchnite-prinosi-na-karl-marks-v-obshtoteoretichnata-ikonomicheska-nauka/21201/ref
цитирай
7. chetohche - http://www. librev/index. php...
21.04.2016 20:15
http://www.librev/index.php/prospects-bulgaria-publisher/2671-2015-03-19-20-24-31

http://www.truthdig/search/results?q=karl+marx&sa.x=33&sa.y=4&cx=007550919732032875355%253Albmkk4fviak&cof=FORID%253A11
http://www.dailymail.co/news/article-3204016/The-face-Gangnam-Style-Inside-dirt-poor-Seoul-slum-famous-South-Korea-pop-king-Psy-s-Eh-sexy-lady-video.html http://santimento.blog/politika/2010/05/28/kapitalyt-karl-marks-tom-1-tom-3-tom-4.553256 http://www.truthdig/report/item/karl_marx_was_right_20150531
http://chetohche.blog/novini/2016/01/14/poslednata-rech-na-todor-jivkov.1422455 http://chetohche.blog/novini/2015/01/21/samiuel-beket-i-djordj-oruel-sa-dekriptirani.1331967


цитирай
8. chetohche - santimento. blog/politika/20...
21.04.2016 20:18
santimento.blog/politika/2010/05/28/kapitalyt-karl-marks-tom-1-tom-3-tom-4.553256 http://www.truthdig/search/results?q=karl+marx&sa.x=33&sa.y=4&cx=007550919732032875355%253Albmkk4fviak&cof=FORID%253A11
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chetohche
Категория: Новини
Прочетен: 109957
Постинги: 41
Коментари: 54
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031