Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 13:18 - Безумието Nexium в детска възраст
Автор: apologetic Категория: Други   
Прочетен: 9900 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.06.2010 15:15


Всички разумни и логични хора са наясно, че фармацевтичните фирми са готови на всичко, в това число да продадат майките и бащите си, само и само да имат по-големи печалби, като този комерсиален стремеж често  маскиран зад грижата за пациента и от загриженост към опазване на общественото здраве. От това правило изключение не правят както малките и нискокапиталови фармацевтични компании, така и богатите и едни от най-маститите фирми.
Ето с каква концепция ни изненадва световноизвестната фирма, лидер във фармацевтичния бранш, АстраЗенека.
До скоро в Европа Нексиум (прапарат за регулиране и блокиране на повишено съдържание на солна киселина в стомаха) бе забранен за деца прод 12 години. Наскоро фирмата пусна в Европа формата Нексиум саше, която официално покрива таргета на възрастовия диапазон от 1 до 11 години. Но това не е всичко. Фирмата е сериозно амбицирана да произведе лекарствени форми на медикамента, които се прилагат от нулева детска възраст, тоест да печалбите на фирмата да покриват и кърмаческата кохорта.

Обръщам внимание, че солната киселина в стомаха е есенциална част от имунната система на организма и съдейства за значителното химично неутрализиране на голям брой патогенни и условно патогенни бактерии, което съдейства за високо ниво на детския имунитет.
Блокирането на солната киселина от ранна детска възраст е свързано и с риск за нормалното развитие на гастралната лигавица с опастност от пернициозни форми на анемия, както и крие реални и преки опастности от намален детски имунитет.

Нексуим не може да бъде заместител на здравословното  пълноценно хранене, както не е и коректор на едностранчивото и непълноценно хранене на деца, провеждано от някои родители.
Известен е феномена, че голям брой деца развиват диспептични и гастритни оплаквания под 12 години, но това е резултат на прекомерна употреба на суха храна, бързи въглехидрати, обилна употреба на шоколадови изделия, на печена и пържена храна, на чипсове и непълноценни храни с изкуствени заместители и оцветители, което е пълен абсурд на детското хранене. Нексиум не решава тези проблеми на храненето. Той не е средство за лечение. За детсктата възраст хидрокарбонатната минерална вода е достатъчно лечебно средство за корекция на хиперацидитета, както и връщане към нормалната и пълноценна за детската възраст диета.

Нексуим следва да остане забранен медикамент за деца под 12 години, дори и в случаите на хеликобактерна зараза, тъй като не са извстни далечните последици на медикамента върху биологичните системи, а още повече, негомата молекула е ксенобиотик за нормалната физиология на детския организъм.

Следва все пак да бъде подчертано, че честотата на гастритните и диспептични оплаквания в детска възраст за значително по редки от тези в млада, напреднала и зряла възраст, което поставя хидрокарбонатната минерална вода като средство на първи избор в детската възраст за корекция на клинично доказан хиперацидитет.

Понятието детска стомашна язва не съществува в клиничен аспект или би могъл да се приеме за казуистичен. В този смисъл употребата на Нексиум в детска възраст се явява без реални показания или е плод на ятрогенна намеса и обосновка.
Това е и призив към специалистите по опазването на детското здраве да не прибягват към тази молекула в ранната детска възраст на фона на особената ранимост и чувствителност на детския организъм.

Next generations with Nexium - Insanity.




image
image



Тагове:   възраст,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2702438
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031